tiistai 20. elokuuta 2013

Hellettä riittää

Tänään hellettä oli Villafranca del Bierzoon saapuessamme noin 42 astetta. Päivä ainakin tuntui kuumimmalta tähän mennessä! Hikisinä ja lähes kaikkensa antaneina, 24km tallattuamme, päätimme ottaa alberguesta yksityisen huoneen, sillä vitutuskäyrä oli ollut jyrkässä nousussa jo eilisillasta lähtien...

Eilen menimme yöksi Ponferradan suureen albergueen, josta jo mainitsin. Makuusalissa oli noin 50 henkilöä, lähinnä nuoria espanjalaisia, italialaisia ja saksalaisia. Puolenmetrin välein olevat kerrossängyt ja maantason alapuolella oleva huone eivät luvanneet hyvää. Saavuimme niin myöhään, että pienemmät salit olivat täynnä. Tuntia myöhemmin saapuneet joutuivat patjoille lattioille ja ulos!

Valot oli päällä yhteentoista ja siihen asti kesti jatkuva kälätys ja kikatus. Aamulla herättiin noin puolikuudelta kun kähinä alkoi suurimman osan noustessa. Jalkoja särki jo illalla. Vitutti. Aamulla kävely oli tukkoista, ei innostanut. Mutta taisteltiin tänne asti ja nyt ollaan oma rauha, oma kylppäri ja tv ansaittu, vaikka maksoikin 40€.

Tämä paikka on ilmeisesti vanha nunnaluostari, nykyinen majatalo ja museo. Vaikuttavannäköinen kivilinna, joka vaikuttaa jotenkin kummalliselta, autioituneelta. Täällä on paljon tyhjää tilaa, autioita käytäviä ja suljettu sisäpiha.





Nyt väsyneenä mutta onnellisena nukkumaan! Huomenna on päivä uus :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti