torstai 15. elokuuta 2013

Serranon perheessä

Espanjassa on hassua! Kaikki puhuu nopeasti, kaikki mitä ihmiset sanoo, kuulostaa hassulta ja kyllä, ihmiset on kauniita. Anteeksi vaan tämä kovin stereotyyppinen näkemys, mutta muutaman tunnin perusteella ensivaikutelma on tällainen. Omituista on myös ollut huomata, että ihmisten puhetta on melko helppo seurata ja siitä jopa minä saan jotain selvää, vaikka en kovin paljoa espanjaa osaakaan... Oikeastaan osaan vaan muutaman sanan, mutta aikoinaan suoritetuista italian opinnoista ja espanjalaisten tv-sarjojen katsomisesta näyttää olevan yllättävää hyötyä!

Nyt ollaan matkalla Leoniin. Matka alkoi jo aamulla kolmelta, kun starttasimme auton Tampereelta. Helsingistä lensimme Frankfurtiin, josta edelleen Madridiin. Lentojen vaihto oli melko nopealla aikataululla, mutta ehdittiin hyvin. Iloksemme myös rinkat osasivat tulla suoraan Helsingistä Madridiin! :)

Madridin Bajaras-kentältä pääsee muuten tosi sutjakkaasti metrolla minne vaan. Me otettiin lentokentältä metrolinja 8 keskustaan päin. Nuevos Ministerios-asemalla täytyy vaihtaa linjalle 10, suuntana Hospital Infanta Sofia ja jäädä kyydistä pari pysäkkiä lähtöasemaa myöhemmin, jos mielii Chamartin-rautatieasemalle. Matka kestää puolisen tuntia ja maksaa 4,80€, lippuja saa automaatista. Kysyimme erilaisista lipputyypeistä turisti-infosta ja saimme palvelua suomeksi! Satuin nimittäin huomaamaan, että työntekijällä oli nimilapussa suomalainen etunimi. 






Chamartinin asemalta matka jatkui junalla Leoniin. Hotelli oli heti aseman vieressä ja löytyi siis kivuttomasti! Viidellä kympillä saa tästä keskustan laidalta kivan huoneen yöksi. Alakerran respan isäntä puhuu vaan lähinnä espanjaa, mut ymmärretään toisiamme silti!

Äsken palasimme kaupungilta, jossa syötiin. Vähän tapaksia terassilla ja katseltiin kaupunkia. Monet liikkeet on kiinni tänään, koska katolisilla on juhlapyhä. Leon on kivannäköinen pienehkö kaupunki, jonka kaduilla näkee paljon suloisia vanhoja mummoja ja pappoja sekä lutusia koiria. Myös lapsia on paljon :D Suloisia ovat!

Nyt unta palloon, sillä huomenna alkaa tositoimet eli vaellus. Haasteensa siihen varmasti tuo helle, mut nauttikaamme siitä eikä kärsitä! 

<3








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti