sunnuntai 25. elokuuta 2013

Normipäivä

Aamulla olisi taas väsyttänyt, mutta päästiin kahdeksan maissa liikenteeseen. Ilma oli melko kylmä, hengitys oikein höyrysi aamuauringossa. Korkeuserot takasivat kuitenkin hien jo ekoilla kilometreillä. Läpi päivän sää oli puolipilvinen, välillä aurinko lämmitti paljonkin. Liikkeellä oli paljon muitakin.

Eilen nähtiin ensimmäinen suomalainen, joka ei kylläkään asunut Suomessa vaan Brasiliassa! Nainen oli liikkeellä pyörällä. Oli kiva jutella välillä suomeksikin toisten pyhiinvaeltajien kanssa. Vaikka ei kai tuolla väliä mikä se kieli on, minähän puhun jo sujuvasti espanjaakin, haha! En nyt sentään ihan, mut aika paljon oon oppinut jo reilussa viikossa, kyllä sillä jo auttavasti pärjää. Varmaan aika äkkiä puhuis kohtuu hyvin jos jäis pidemmäksi aikaa, sillä englantia täällä puhutaan tosi harvassa paikassa. Välillä tarjoilijat ihan selvästi pidättää naurua kun tilaan jotain espanjaksi, mut viis siitä! :D

Yllättävää on ollut, että kuinka huonoa palvelua ravintoloissa saa. Monessa paikkaa tarjoilijat ihan avoimesti näyttää tympääntyneisyytensä, ignoraa asiakkaan ja ryhtyy tupakalle tai istuu pöytään tuttujensa kanssa vaikka töitä olisi kuinka paljon. Liian usein juomat ja ruoat vaan heitetään pöytään. Me ei siis pahemmin olla tipattu, paitsi niinä harvoina kertoina kun on saatu edes sellaista palvelua, että siinä on edes hitunen yritystä.

Ikävä kyllä myös ruoka on ollut hieman pettymys. Terveellistä ja vähärasvaista ruokaa saa etsiä, pullamössöä ja ranskanperunoita on ihan joka ruoassa. Toki ollaan syöty vaan näissä turistipaikoissa halpoja menuja, mutta ruokakauppojenkin valikoima noudattelee samaa linjaa... Lisäksi lähes kaikkien ravintoloiden menut ovat lähes identtisiä keskenään. Toki hyvääkin ruokaa löytyy, mutta ei sitä tomaattia ja perunamunakasta ihan joka ruoalla jaksa syödä.

Päivän kävely, noin 24-25km, tuntuu sen verran jaloissa, että taidetaan lähtee pötköttää pensioniin täällä Palas del rein pikkukaupungissa. Näkyy olevan kaupatkin melkolailla kaikki kiinni kun on sunnuntai, joten ehkä vielä iltapalalle oman majapaikan alakertaan myöhemmin. Ollaan jossain katvealuella kun ei puhelimessa ole verkkoa, mut onneks wi-fi toimii paikoittain! :) 

Lopuksi vielä muutama kuva:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti