perjantai 16. elokuuta 2013

Puhelinongelmia, hellettä ja buon camino

Tänään lähdettiin liikkeelle Leonista hotellista kymmeneltä, jotta puhelinkaupat olisivat jo auenneet. No toisesta kaupasta kysyttyämme saatiin ostettua prepaid-liittymä ja siihen nettiaikaa. Ikävä kyllä en tiennyt, että iPhone 4S:sää ei voikaan aktivoida toisella sim-kortilla. Puhelimen kanssa on tullut siis tälle päivää temppuiltua ihan tarpeeksi, joten olkoon.

Matkustimme ensi Leonin keskustasta bussilla noin 7km Virgen del Caminoon, josta pääsee suoraan pyhiinvaellusreitille ilman, että tarvitsee kävellä kaupungissa teollisuusalueen läpi. Kävelemään pääsimme noin puoliltapäivin, jolloin myös helle alkoi olla melkoisen tukala. Vettä olisi pitänyt olla paljon enemmän mukana, sillä sitä ei ihan jokapaikasta saa, vaan välimatkat voivat olla pitkiäkin. Matka kulki Valverden, San Miguelin ja Villadangosin kautta San Martiniin, jossa majoituimme albergueen eli pyhiinvaeltajien omaan majataloon. Viimeisen etapin kuljimme tänään bussilla, noin 5km, jotta ehdimme ajoissa majapaikkaan. Kävelyä tuli ensimmäiselle päivälle mukavat 13km, joka on ihan hyvä totuttelumatka tässä kuumuudessa.

Maisemat täällä on kivisiä ja karuja: hiekkatietä, puunkäppyröitä, peltoja, kukkia ja ohdakkeita. Kylät on pieniä yhden kadunraitin keskuksia, joissa on asuintaloja sekä baari tai kaksi. Yhdestä kuppilasta haimme vettä, jota saatiin ihan ilman maksua. Toisessa kylässä vanha pappa tarjoili keksejä ja appelsiineja. Kaikki ovat kovin ystävällisiä ja puhuvat pelkkää espanjaa. Ei auta kuin ymmärtää ja sönköttää jotain takaisin. Jos ei ymmärretä niin hymyillään :)

Nyt on illallinen nautittu ja aika sulkeutua makuupussiin. Onneksi yöpaikassa on viileää. Buon camino, eli hyvää "matkaa" niin kuin kaikki ohikulkijat toivottelee!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti